Gedragsregels

Gedragsregels op het water
'De Stille Belter'

Hier staat het huishoudelijk regelement:  https://stillebelter.nl/Docs/Huishoudelijk_reglement_maart_2022.pdf

Om het skiën op de Stille Belter zo veilig en voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken zijn een aantal gedragsregels opgesteld, waaraan iedere bootbestuurder zich dient te houden. Deze regels zijn als volgt:

1. Skiën mag alleen binnen de daarvoor aangegeven gele boeien.

2. Snelvaren mag alleen wanneer u een skiër trekt, of wanneer u een skiër getrokken heeft, wanneer die valt, zo snel mogelijk weer bij deze skiër komen. Beperk echter het snelvaren naar uw skiër zo veel mogelijk, daar niet alleen alle andere skiërs last hebben van de hoge golfslag die er door ontstaat, maar ook uw eigen skiër.

Binnen de skibaan op de Stille Belter dient tegen de klok in gevaren te worden. D.w.z. met uitzondering van het aanvaren bij de springschans. Passeer de schans altijd rechts.

4. Wanneer u wilt mono skiën en u kunt nog niet starten op één ski schop de tweede ski dan uit buiten de baan en pik hem later zo snel mogelijk weer op (of laat een andere boot dit doen).

5. Wanneer er getraind wordt in de slalom- of springbaan probeer dan met u boot niet vlak langs deze banen te varen maar blijf uit de buurt. Anders maakt u het trainen voor de skiër (door de tegenwerkende hekgolven) onmogelijk

6. Recreatief zwemmen, alsmede surfen in de waterskibaan is niet toegestaan.

7. Haal zo snel mogelijk de skilijn binnen boord, wanneer de skiër heeft losgelaten. Dit voorkomt ongelukken en uw lijn gaat langer mee!!!.

8. Startende en landende skiërs hebben voorrang op aan- en afmerende boten.

9. De startende skiër (met lijn op spanning) heeft voorrang op de skiër die de bedoeling heeft te landen.

10.De landende skiër is verplicht gebruik te maken van de landingssteiger die hiervoor speciaal gemaakt is. Dit om de veiligheid van de skiërs te bevorderen.

Reglement Provincie Overijssel i.v.m. hard varen, waterskiën en wake boarden.