Wakeskaten

Wakeskaten is een combinatie tussen wakeboarden en skateboarden.

Een wakeskate is dus eigenlijk een skateboard, maar dan voor op het water. Een wakeskate heeft geen bindingen waarin je voeten vast zitten, je staat er los op. 
Dit kan gewoon op blote voeten, of eventueel op een paar oude sportschoenen. De bovenkant is gemaakt van ruw materiaal, zodat je voldoende grip hebt.

 Verschillen:

Bij wakeboarding sta je in bindingen, maar bij wakeskating sta je los, op blote voeten of op speciale schoenen. Toch zitten er duidelijk grotere verschillen tussen het wakeboarden en het wakeskaten. De tricks op een wakeskate zijn anders dan de tricks die gedaan worden door wakeboarders. Zo is het bijvoorbeeld bij het wakeskaten erg populair om sliders en rails te nemen. De tricks die gedaan worden zijn eigenlijk bijna hetzelfde als de tricks die ook op skateboards gedaan worden. Denk bijvoorbeeld aan een kickflip of een shuvit. Het duurt echter heel lang voor je een sprong zo goed onder de knie hebt dat hij bijna niet meer fout gaat. 

 Als beginner word je vaak het advies gegeven om er voor de zorgen dat je het board eerst totaal onder controle krijgt voordat je er tricks op gaat doen, want een goede basis is erg belangrijk bij het wakeskaten. De eerste trick die de meeste beginners doen is een ollie, dit is het omhoog flippen van het board en weer landen. Dit is de basis van alle tricks en vanuit hier kan dus een nieuwe trick geleerd worden.